Rugaciuni

 

Va rog, nu proiectati niciodata rugaciunile in viitor... pentru ca "maine" exista alt "maine" si.. acel moment dorit nu va mai veni.
Dumnezeu spune..."cand cereti ceva, sa credeti ca ati si primit deja, acel lucru"
Dumnezeu ne ajuta in clipa eterna, ACUM !!

Dumnezeu,Tatal nostru, pe care-L port in inima mea, pe care-L chem in casa si sufletul meu, imi ia permanent toate grijile in mainile LUI si vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus, Amin.


SUPERBA RUGACIUNE DE DIMINEATA

Rugaciunea Cuviosului Sofronie Saharov la revarsatul zorilor
Postez aici  o rugaciune MINUNATA la revarsatul zorilor a Cuviosului Sofronie Saharov, in traducerea Ierom Rafail Noica.
(multi sigur o stiti deja...)

Este atat de splendida si cuprinzatoare aceasta rugaciune, incat oricare dintre noi, fie ca este sau nu in vreun necaz, daca o va spune dimineata, ii va fi de un real folos...
Doamne ajuta!

Tu Doamne Cel veşnic şi Făcătorule a toate, Care în bunătatea Ta cea nepătrunsă m-ai chemat în această viaţă, Care ai revărsat peste mine harul botezului şi pecetea Duhului Sfânt, Care ai sădit în mine dorinţa de a Te căuta pe Tine, singurul adevăratul Dumnezeu, ascultă rugăciunea mea.

Eu n-am viaţă, nici lumină, nici bucurie, nici înţelepciune, nici tărie decat numai în Tine, Dumnezeule.
Din pricina fărădelegilor mele nu îndrăznesc să-mi ridic ochii mei spre Tine.
Dar Tu ai spus ucenicilor Tăi:
    "Tot ce veţi cere în rugăciune cu credinţă, veţi primi" şi:
    "orice veţi cere în numele Meu, voi face vouă".

De aceea, îndrăznesc să Te chem pe Tine:
Curateste-ma de orice intinaciune a trupului si a duhului.
Învaţă-mă să ma rog cum se cuvine.
Binecuvintează această zi pe care mi-ai dat-o mie, slugii Tale nevrednice.
Cu puterea binecuvântării Tale fă-mă în stare să grăiesc şi să lucrez în toată vremea spre slava Ta cu duh curat, cu smerenie, răbdare, dragoste, blândeţe, pace, curaj şi înţelepciune, dându-mi de-a pururea seama de prezenţa Ta.
   
Doamne Dumnezeule, în necuprinsa Ta bunătate, arată-mi calea voii Tale, şi dă-mi să umblu în faţa Ta fără păcat.
Tu Doamne, Tu ştii cele de care am nevoie.
Tu cunoşti orbirea şi neştiinţa mea, cunoşti neputinţa şi stricăciunea sufletului meu, dar nici durerea şi întristarea mea nu-ţi sunt ascunse Ţie.
   
De aceea, Te rog, ascultă rugăciunea mea şi prin Duhul Tău Cel Sfânt învaţă-mă calea pe care să merg; iar atunci când voinţa mea ticăloasă mă va conduce pe alte cărări nu mă cruţa, Doamne, ci sileşte-mă să mă întorc la Tine.
   
Prin puterea iubirii Tale, fă-mă să mă ţin cu tărie de ceea ce este bine. Păzeşte-mă de tot cuvântul sau fapta care strică sufletul; de orice fel de pornire care nu-Ti este bineplacuta Tie şi-l răneste pe aproapele meu.
Învaţă-mă ce trebuie să spun şi cum trebuie să vorbesc.

Iar dacă e voia Ta să nu răspund, fă-mă să tac în duh de pace, in care să nu întristez, nici să-i rănesc pe semenii mei.
Aşează-mă în calea poruncilor Tale şi până la ultimea mea răsuflare să nu mă laşi să rătăcesc departe de lumina îndreptărilor Tale, astfel ca poruncile Tale să fie singură lege a fiinţei mele pe acest pământ în veci.
   
Doamne, rogu-Te, ai milă de mine!
Păzeşte-mă în întristarea şi nenorocirea mea şi nu ascunde calea mântuirii de la mine.
În nebunia mea, Dumnezeule, cer de la Tine lucruri multe şi mari, dar îmi aduc pururea aminte de răutatea mea, de ticăloşia şi josnicia mea.
   
Miluieşte-mă! Nu mă depărta de la faţa Ta din pricina nevredniciei mele, ci mai degraba sporeşte în mine conştiinţa acestei nevrednicii şi dă-mi mie, celui mai rău dintre oameni, să Te iubesc pe Tine aşa cum ai poruncit: din toată inima mea şi din tot sufletul meu şi din tot cugetul meu şi cu toată tăria mea: din toată fiinţa mea.
   
Doamne, prin Duhul Tău Cel Sfânt, învaţă-mă dreapta judecată şi conştiinţă.
Dă-mi să cunosc adevărul Tău înainte de a intra în mormânt.
Ţine-mă în viaţă în această lume ca să-Ti pot aduce căinţă cu vrednicie. Nu mă lua la jumătatea zilelor mele, nici când mintea mea e încă oarba.
   
Iar când Îţi va bineplăcea să pui capăt vieţii mele, dă-mi de veste dinainte ca să-mi pot pregăti sufletul să vină înaintea Ta.
Fii cu mine, Doamne, în acel ceas înfricoşător şi dă-mi bucuria mântuirii Tale.
Curăţeşte-mă de toate gândurile tainuite, de toată răutatea ascunsă întru mine; şi dă-mi răspuns bun la scaunul Tău de judecată.
   
Doamne, în mare mila Ta şi nemarginita Ta dragoste de oameni, ascultă rugăciunea mea!

AMIN!

RUGĂCIUNE PENTRU IZBĂVIREA DE VRĂJMAŞI

Doamne, învaţă-mă să-Ţi cunosc mărirea şi bunătatea. Dă-mi inimă curată şi lesne iertătoare şi căinţă pentru supărările ce am făcut altora. Fă să am dragoste creştinească şi să pot răbda cu pace toate necazurile ce-mi vin din partea lor, făcând porunca Ta.
Mă făgăduiesc să nu mai fac rău celor ce-mi fac rău; pe cel ce mă blestemă îl voi binecuvânta. De va flămânzi vrăjmaşul, îi voi da pâine, iar de va înseta îl voi adăpa. De va cădea îl voi ridica şi de se va rătăci îl voi povăţui.
Doamne, eu nu sunt decât un om neputincios. De aceea, ajută-mă cu darul Tău să fiu statornic în poruncile Tale. Trimite binecuvântările Tale peste vrăjmaşii mei şi întoarce inima lor cu dragoste asupra mea. Alungă suferinţele şi neodihna ce-mi vin de la ei şi ne împacă pe noi. Dă-mi pacea Ta, Doamne, ca să putem să vieţuim pe pământ cu pace, cu bucurie şi să-Ţi zicem în unire, cu faţă senină şi cu inimă curată: Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri.
Că Ţie se cuvine cinstea şi închinăciunea în veci!
AMIN!

=========================================

RUGACIUNE CATRE SFANTUL IERARH NECTARIE

O, preasfinte si intru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta putina rugaciune de la noi, nevrednicii robi, caci  catre tine, ca de la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor  si ajutator preaminunat scapand, si catre sfant chipul icoanei tale  privind, cu lacrimi fierbinti ne rugam tie:

Vezi, sfinte, durerile  noastre, vezi saracia si ticalosia noastra. Vezi ranile sufletelor si  ale trupurilor noastre. Rugamu-ne tie, Nectarie Sfinte, sarguieste de ne  ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni, si ne sprijineste pre  noi, robii tai. 


Ia aminte la suspinele noastre si nu trece cu vederea  pre noi, ticalosii si scarbitii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit grele prigoniri pentru dragostea lui Hristos, dar prin ele  ai aflat dar de la Dumnezeu si astazi luminat vietuiesti intru  imparatia cea gatita sfintilor, fiindca ne-am incredintat ca si dupre  mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la ajutorul tau  si cu credinta ti s’a rugat, nu a ramas neajutat.

Ca cine te-a chemat  pre tine, de minuni facatorule, si trecutu-l-ai cu vederea? Sau cui, intru dureri fiind, si spre ajutorul tau alergand, nu i-ai usurat suferinta?
Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pre noi, ticalosii si scarbitii,  sa te chemam intru ajutor.

Auzit-am ca trupul tau a ramas neputrezit,  pentru a intari intru noi credinta in inviere. Auzit-am si ca din  dragoste pentru norodul credincios, mai apoi L-ai rugat pre Dumnezeu ca  binecuvantarea sfintelor tale moaste sa se raspandeasca in toata lumea.  Stim, o, alesule ierarhe, de multimea tamaduirilor pre care le-ai  savarsit, nou doctor fara de arginti aratandu-te.

Nu cunoastem nici  suferinta si nici durere, pre care sa nu le poti alina. Nu cunoastem  nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, daca tamaduirea  este spre mantuirea celor ce se roaga tie.

Dar mai mult decat atat, nu  numai ca ai tamaduit boli despre cari doctorii ziceau ca
nu pot fi  tamaduite, ci si pre multi bolnavi i-ai ajutat a se intari intru  credinta si intru rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru  osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au  primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele  bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte,  de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii.

Aceste minuni ale tale, sfinte, ne-au facut si pre noi a crede ca la  orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si sprijin  minunat. Drept aceea, suntem incredintati ca pre tot cela ce alearga la  tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta  si noi credem ca si acum acelasi esti, sfinte, precum atunci cand i-ai  ajutat pre cei cari au alergat la tine.

Slaba este credinta noastra, dar  fiind scarbiti si pagubiti, la tine alergam cu credinta si cu lacrimi.  Ingenunchind, rugamu-ne tie, Sfinte Ierarhe Nectarie, sa te rogi pentru  noi lui Hristos Fiul lui Dumnezeu, Cela ce n-a trecut cu vederea  rugaciunile tale cele jertfelnice, ci te-a ascultat si te-a intarit si  te-a primit intru cerestile locasuri.

Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutati si miluiti pentru  rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviti, ca sa laudam si sa  binecuvantam si sa slavim intru tot laudatul si prea puternicul nume al  Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

==========================================


RUGĂCIUNE CĂTRE ARHANGHELI, pentru chackre
                Traducere de Dana Buzoianu

Aceasta este o rugăciune pe care o puteţi rosti oricât de des atunci când doriţi să vă conectaţi la energiile Arhanghelilor şi a Fiinţelor Înălţate. Fiecărei chakra îi este atribuit câte un Arhanghel sau o Fiinţă Înălţată:

Îl invoc pe Arhanghelul Mihail să mă asiste în deschiderea şi susţinerea
chakrei mele rădăcină. Îţimulţumesc, Arhanghele Mihail, pentru că mă ajuţi să mă ancorez în această lume. Îţi mulţumesc că mă ajuţi să aleg în viaţă calea minimei rezistenţe pe măsură ce mă apropii de împlinirea scopului meu. Îţi mulţumesc, Arhanghele Mihail!

Îl invoc pe Arhanghelul Metatron să mă asiste în deschiderea
şi susţinerea chakrei mele sacrale. Îţimulţumesc, Arhanghele Metatron, pentru că mă ajuţi să îmi recunosc nevoile fizice şi emoţionale. Te invoc să mă asişti oridecâte ori sunt în dezechilibru. Îţi mulţumesc că îmi aduci aminte să aleg bucuria în fiecare zi a vieţii mele. Îţi mulţumesc, Arhanghele Metatron!

Îl invoc pe Arhanghelul Uriel să mă asiste în deschiderea şi susţinerea chakrei
mele solare. Îţi mulţumesc, Arhanghele Uriel, pentru că îmi aduci aminte să îmi folosesc puterea. Te invoc ca să mă ajuţi să-mi reamintesc cum trebuie să respir. Îţi cer să îmi întăreşti conexiunea cu Sursa oricăreiforme de viaţă. Cu ajutorul tău mă străduiesc în fiecare zi să elimin frica din gândurile mele. Îţimulţumesc că  în  sfârşit  înţeleg  cine  sunt  cu  adevărat.  Îţi  mulţumesc, Arhanghele  Uriel!

Îl invoc pe Arhanghelul Rafael să mă asiste în deschiderea
şi susţinerea chakrei inimii mele. Îţimulţumesc, Arhanghele Rafael, pentru că
îmi aduci aminte că Iubirea şi Lumina Sursei este o partedin mine la fel cum şi eu sunt o parte din Ea. Acceptând  mai multă Iubire şi Lumină, mă umplu până la revărsare şi aleg să împărtăşesc acea lumină şi altora. Te invoc să mă asişti în vindecarea şi lăsarea în urmă a tot ce nu aparţine celei mai Înalte Lumini. Îţi  mulţumesc, Arhanghele Rafael!

Îl invoc pe Arhanghelul Gabriel să mă asiste în deschiderea şi susţinerea chakrei gâtului meu. Îţi mulţumesc, Arhanghele Gabriel, pentru că îmi reaminteşti să îmi exprim adevărul şi să-mi onorez necesităţile proprii. Te invoc ca să ajuţi să discern când este potrivit să iau cuvântul  şi când e mai bine să ascult. Aleg acum să văd adevărul, să îmi exprim adevărul, să simt adevărul care este adevărat în fiecare zi a vieţii mele. Îţi mulţumesc, Arhanghele Gabriel!

O invoc pe Shekinah, manifestarea feminină a Sursei să mă asiste în deschiderea şi susţinerea chakrei frunţii mele. Îţi mulţumesc Shekinah că mă asişti în dobândirea cunoaşterii spirituale şi a intuiţiei, în creşterea puterii care îmi aparţin prin drept. Te chem să-mi aduci aminte că şi ceilalţi oameni întâlniţi zilnic au deasemenea un scop anume în viaţă. Recunosc că ei sunt o parte din Divin, ceea ce îi face şi o parte din mine, aşa cum suntem Unul cu toţii. Îţi mulţumesc, Sehkinah!

Invoc Lumina Christică să mă asiste în deschiderea şi susţinerea chakrei coroanei. Îţi mulţumesc Lumină Christică pentru această conexiune permanentă cu lumina care mă străbate, tot mai intens în fiecare zi.
Acum îi permit acelei lumini să îmi vindece toate aspectele sufletului meu. Te
chem să mă ajuţi să împărtăşesc şi altora această lumină strălucitoare în fiecare zi în timp ce păşesc pedrumul vieţii mele. Recunosc că sunt conectat în permanenţă la Sursă şi aleg să păşesc prin acealumină într-un mod mai conştient. Îţi mulţumesc, Lumină Christică!

==========================================


RUGACIUNE PENTRU VRAJMASI

Doamne binecuvânteaza pe vrajmasii mei! Si eu îi binecuvântez si nu-i blestem!
Vrajmasii m-au împins si mai mult spre Tine, în bratele Tale, mai mult
decât prietenii. Acestia m-au legat de pamânt si mi-au rasturnat orice
nadejde spre pamânt. Vrajmasii m-au facut strain fata de împaratiile
pamântesti si un locuitor netrebnic, fata de pamânt. Precum o fiara
prigonita, asa si eu, prigonit fiind, în fata vrajmasilor, am aflat un
adapost mai sigur, ascunzându-ma sub cortul Tau, unde nici vrajmasii,
nici prietenii, nu pot pierde sufletul meu.
Doamne, binecuvânteaza pe vrajmasii mei! Si eu îi binecuvântez si nu-i blestem.
* Ei au marturisit în locul meu pacatele mele în fata lumii.
* Ei m-au biciuit, când eu m-am crutat de biciuire.
* Ei m-au chinuit atunci când eu am fugit de chinuri.
* Ei m-au hulit atunci când eu m-am magulit pe mine însumi.
* Ei m-au scuipat atunci când eu m-am mândrit cu mine însumi.
* Când eu m-am facut întelept, ei m-au numit nebun.
* Când m-am facut puternic, ei au râs de mine ca de un pitic.
* Când am vrut sa conduc pe oameni ei m-au împins înapoi.
* Când m-am grabit sa ma îmbogatesc, ei m-au smucit înapoi cu mâna de fier.
* Când m-am gândit sa dorm linistit, ei m-au trezit din somn.
* Când mi-am zidit casa pentru viata lunga si linistita, ei au
rasturnat-o si m-au izgonit afara.
Într-adevar vrajmasii m-au dezlegat de lume si mi-au prelungit mâinile
pâna la vesmântul Tau.
Binecuvânteaza Doamne pe vrajmasii mei!
Binecuvânteaza-i si-i înmulteste; asmute-i si mai mult împotriva mea,
ca fuga mea spre Tine sa fie fara întoarcere; ca sa se rupa nadejdea
mea în oameni ca pânza de paianjen; ca smerenia sa împarateasca deplin
în inima mea; ca inima mea sa devina mormântul celor rele. Ca toata
comoara mea sa o aduni în ceruri.
Ah, de m-as elibera odata de autoamagire, care m-a încâlcit într-o
mreaja cumplita a vietii înselatoare!
Vrajmasii m-au învatat sa stiu ceea ce putini stiu în lume: ca omul nu
are pe pamânt vrajmasi afara de sine însusi. Doar acela uraste pe
vrajmasi, care nu stie ca vrajmasii nu sunt vrajmasi, ci prieteni
severi.
De aceea, Doamne, binecuvânteaza pe prietenii si pe vrajmasii mei!
Sluga blesteama pe vrajmasi caci nu stie, iar Fiul îi binecuvânteaza
caci stie. Fiul stie ca vrajmasii nu pot sa se atinga de viata lui. De
aceea El paseste liber între ei si se roaga lui Dumnezeu pentru
acestia.
Doamne binecuvânteaza pe vrajmasii mei! Si eu îi binecuvântez si nu-i blestem!


RUGACIUNE

Rugati-va pentru mine, rugati-va, biruitorilor, fericitilor.
rugati-va în lumina în har si în adevar
sa-ncep eternitatea ascultarii lui Dumnezeu
a vietii în Dumnezeu a rugaciunii iarta-ma,
Te-am cautat în petale, în chipul cel mai frumos, am crezut
ca erai în clipa cea scrisa
Te iubesc dar prea putin, Da-mi sa Te iubesc
cu întreaga-mi fiinta!


II.


Tu Cel care, întreg locuiesti în mine, acum
strain mie, lasa doar razele Tale
sa straluceasca în inima mea.
învie sufletul meu cel pustiit
cum din piatra ai izvorât apa cea vie.

Doamne, eu sunt orbul, deschide
ochii cei din taina ai inimii,
sunt cel mai ticalos dintre oameni
-lepra pacatului acopera sufletul meu-
Curateste-ma!

Ajuta-ma !

Poet -Daniel Turcea

Rugaciune catre arhanghelul Rafael

Vino si ajuta-ma, te rog,
Parinte Glorios, Sfinte Rafael,
Cel mai bun doctor al sufletelor si al trupului.
O, Tu, cel care ai vindecat ochii lui Tobias,
Da ochilor mei lumina fizica
Si sufletului meu lumina spirituala;
Alunga de la mine toate tenebrele
Prin puterile tale ceresti.

Amin